Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Πόλη Προοπτικής
Δελτίου Τύπου
«Δράση για την ασφάλεια στους δρόμους»

«Η ασφάλεια στην πόλη ξεκινά από απλά πράγματα. Όπως ο φωτισμός όλων των δρόμων, όλων των σκοτεινών σημείων έτσι ώστε να μπορούμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια στην πόλη το βράδυ». Με αυτή την φράση, η Υποψήφια Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Ελένη Καμπόλη, εξήγησε την συμβολική κίνηση, στην οποία προχώρησε η Πόλη Προοπτικής να φωτίσει ένα πολυσύχναστο σημείο του Πεζόδρομου της Καραϊσκάκη.

Το βράδυ της Παρασκευής, 2 Μαΐου, οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου είδαν ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της οδού Καραϊσκάκη, για πρώτη φορά φωτεινό. Η Πόλη Προοπτικής εγκατέστησε λάμπες φωτίζοντας το σημείο, δείχνοντας πως πρέπει να είναι όλοι οι δρόμοι της πόλης για να υπάρχει αίσθημα ασφαλείας.

Παράλληλα, μοιράστηκε έντυπο υλικό για τις προτάσεις της Πόλης Προοπτικής για την ασφάλεια, οι οποίες αφορούν σε 5 βασικά σημεία άμεσης προτεραιότητας:
1. Άμεση οργάνωση της Πολιτικής Προστασία του Δήμου Χαϊδαρίου η οποία προβλέπει την πρόληψη, ενημέρωση και εκπαίδευση πολιτών και υπηρεσιών καθώς και την άμεση ανταπόκριση όλων μαζί σε έκτακτες ανάγκες.
2. Φωτισμός σε όλες τις γειτονιές, στα πάρκα και στις πλατείες, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται σκοτεινά σημεία στην πόλη.
3. Συστηματική φροντίδα του πράσινου στα πάρκα έτσι ώστε να είναι ασφαλής η διέλευση των πολιτών από αυτά.
4. Συντήρηση και αντικατάσταση των σπασμένων πλακών των πεζοδρομίων, έτσι ώστε να μην δημιουργείται κίνδυνος στους πεζούς.
5. Τακτικός καθαρισμός των φρεατίων, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος τόσο για τα σπίτια και τα αυτοκίνητα όσο και για τους πεζούς, κατά τις ημέρες έντονων βροχοπτώσεων.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Πόλης Προοπτικής για την ανάδειξη προβλημάτων της πόλης που έχει προβλέψει στο πρόγραμμά της.