Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ





Χαϊδάρι, 8-3-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πόλη Προοπτικής» και υποψήφια Δήμαρχος Χαϊδαρίου Ελένη Καμπόλη, δήλωσε:

«Πολλά μπορούν να γραφτούν με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Η αλήθεια, όμως, είναι – και όλοι σχεδόν το παραδέχονται – ότι η γυναίκα βρίσκεται στο προσκήνιο σε καθημερινή βάση. Ο λόγος είναι μάλλον απλός: νοικοκυρά, μητέρα, εργαζόμενη. Από εμάς περνούν όλα και σ’ εμάς καταλήγουν. Έχουμε την ευθύνη του σπιτιού μας, των παιδιών μας, της εργασίας μας.

Μπορεί σε θεσμικό επίπεδο να έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε ό,τι αφορά στην ισότητα των δύο φύλων, όμως αυτή στην πραγματικότητα παραμένει ένα διαρκές ζητούμενο. Ειδικά στο επίπεδο της δραστηριοποίησης των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γεγονός είναι ότι μπορεί να έχει καταστεί εντονότερη όμως υπάρχει ανάγκη για ακόμη πιο ενεργό συμμετοχή. Άλλωστε, εμείς οι γυναίκες έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αξιοποιούμε ευκαιρίες και να δίνουμε ουσιαστικές λύσεις σε πολλά προβλήματα.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε εξίσου αποτελεσματικές με τους άντρες συναδέλφους μας, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Η Μ. Θάτσερ έλεγε: «Αν θέλεις να μάθεις κάτι ρώτα έναν άντρα, αν όμως θέλεις να κάνεις κάτι ανέθεσε το σε γυναίκα». 

Είναι ώρα, λοιπόν, εμείς οι γυναίκες να συμμετέχουμε πιο ενεργά στα Κοινά. Το οφείλουμε στην οικογένειά μας, τα παιδιά μας και σ’ εμάς τις ίδιες. Να δώσουμε ένα νέο όραμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».